Notice

Vijesti

Zahtjev za postupanje u vezi krivolova, traži se

Društvenim mrežama šire se više nego ogavne fotografije kojima se nazovi lovci hvale kako su u vrijeme lovostaja iz utrobe  srne izvadili lane.
 Pothvat je to  kojim se mogu hvaliti samo poremećeni umovi  i ljudi koje se treba i mora osuditi.
Narodi Bosne i Hercegovine od davnina su učili  djecu da se životinjama ne smije nanositi boli i da je čovjek ukoliko ima bilo kakvu životinju dužan  prvo nju nahraniti pa sebe.
Pitamo se kakvi su se to likovi uhvatili  lovačke puške i ubili srnu u čijoj je utrobi bilo lane.  Kad su takav gnusan čin spremni  učiniti nježnoj srni pitamo se šta su spremni  učiniti  ljudskoj vrsti.
Pozivamo sve nadležne institucije na hitnu intervenciju. Tražimo da svi u  opsegu svoga posla  poduzmu potrebne radnje koje će dovesti do otkrivanja počinioca i njihovog kažnjavanja.   
Kao mjeru prevencije, tražimo od nadležnog MUP-a da se od svih posjednika  lovačkog naoružanja sa područja te mjesne zajednice izuzme oružje, do  otkrivanja počinitelja.
Od nadležne  Uprave za šumarstvo tražimo da se poveća broj lovočuvara kako bi se ovakvi i slični slučajevi spriječili.
Od svih lovačkih udruženja koja djeluju na području naše općine i Kantona kao i Lovačkih Saveza tražimo uspostavu  lovočuvarske službe, unutar društava.
Apeliramo na građane da ukoliko imaju saznanja o počiniocima, iste prijave nadležnim institucijama.

N A Č E L N I K
Refik Lendo