JP_rekonstrukcija-1.jpeg 

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo je Javni poziv za financiranje i sufinanciranje infrastrukturnih i drugih projekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine u razdoblju 2024. i 2025. godina  

Predmet ovog Javnog poziva je financiranje i sufinanciranje infrastrukturnih i drugih projekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine u periodu 2024. i 2025. godina, za sljedeće programe:  

1. putne infrastrukture; (putevi, mostovi, potporni i zaštitni zidovi, kružni tokovi, parkirališta,  pješačke i biciklističke staze, sanacija klizišta i sprječavanje erozije, itd.)  

2. komunalne infrastrukture; (vodovod i kanalizacija, javna rasvjeta, energetske i komunikacijske  mreže, plinske i niskonaponske mreže, itd.)  

3. objekata vjerskog i sakralnog karaktera; (vjerski objekti, memorijalni kompleksi i spomen  obilježja, prateći objekti, itd.)  

4. objekata obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera; (predškolski objekti, školski objekti,  dječija igrališta i igraonice, sportske dvorane i igrališta, itd.)  

5. ostali objekti od značaja za širu društvenu zajednicu; (domovi kulture, društveni domovi,  biblioteke, zdravstveni objekti, muzeji i slični objekti društvene namjene, itd.)  

6. zajednički međuentitetski i međuopćinski projekti i zajednički projekti sa vladinim i  nevladinim organizacijama; (podrška obnove i izgradnje putne infrastrukture u dijelovima između  entiteta, pomoći u obnovi i opremanju objekata obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera, te  ostalih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu, kao i podrška organiziranja raznih  sportskih, kulturnih i drugih manifestacija).  

Kompletan dokument možete preuzeti OVDJE.

Prijavni obrazac

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17