Notice

Vijesti

JAVNI POZIV - LOKALIZIRANJE GENDERA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

Program Lokaliziranje gendera u Federaciji Bosne i Hercegovine (LGFBiH) upućuje poziv zainteresiranim subjektima da iskažu svoj interes za izradu i implementaciju projekata koji trebaju doprinijeti provođenju gender akcionih planova općina Novi Travnik, Žepče, Orašje, Sanski Most, Doboj Jug, Sapna, Novi Travnik i Novi Grad Sarajevo.

Program Lokaliziranje gendera u Federaciji Bosne i Hercegovine je zajednička inicijativa Gender Centra Federacije Bosne i Hercegovine i Holandske organizacije za razvoj (SNV), a koja se provodi uz finansijsku podršku UN WOMEN Fonda za ravnopravnost spolova. LGFBiH je podržao pripremu lokalnih gender akcionih planova u partnerskim općinama te će pružiti podršku izradi i implementaciji prioritetnih projekata koji doprinose provođenju planova i postizanju postavljenih ciljeva.

Gender akcioni planovi mogu biti preuzeti na zvaničnoj web stranici Općine Novi Travnik i LGFBiH programa, ali i dostavljeni na zahtjev koji treba biti upućen koordinatorici Gender radne grupe općine Novi Travnik Neli Levardi (ont@tel.net.ba) ili LGFBiH-u (sarajevo-info@snvworld.org, fax 033 213 818).

Interes za razradu projektnih ideja se iskazuje dostavljanjem pisma interesa. U pismu  se izražava interes za razradu konkretne projektne ideje. U pismu, na maksimalno jednoj stranici, treba biti dato:

-          kratko obrazloženje razloga za odabir navedene projektne ideje;

-          kratko obrazloženje same projektne ideje;

-          opis kapaciteta zainteresiranog subjekta.

Prilikom ocjene pisama interesa biće, pored ostalih, razmatrani i slijedeći aspekti:

·         Svi projekti treba da proizilaze iz Gender akcionog plana i/ili suštinski doprinose političkom i/ili ekonomskom osnaživanju žena.

·         Lokacija: projekti moraju biti implementirani u jednoj od partnerskih općina (Novi Travnik, Žepče Orašje, Sanski Most, Doboj Jug, Sapna i Novi Grad Sarajevo).

·         Trajanje projekta: Projekti mogu trajati najviše 8 mjeseci.

·         Vrijednost projekta: Projekti iz ekonomske sfere mogu imati vrijednost 15.000,00-40.000,00 USD, a iz političke sfere 2.000,00-15.000,00 USD.

Pisma interesa se dostavljaju na adresu LGFBiH programa (e-mail: sarajevo-info@snvworld.org ili fax 033 213 818), najkasnije 08.10.2012. godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti u LGFBiH Vodiču za pripremu i odabir prijedloga projekata (koji se nalazi na web stranici programa www.localizing-gender.ba), kod koordinatorice Gender radne grupe općine Novi Travnik ili na telefon 033 565 630.