naslovna EU 1024x577

Dana 19.11.2023. godine jedinice lokalne samouprave okončale su postupak zaprimanja i unošenja prijava po osnovu Javnog poziva za dodjelu sredstava s pozicije Tekućeg transfera drugim nivoima vlasti i fondovima - Podrška Evropske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize. S tim u vezi, kreirana je privremena lista kvalificiranih domaćinstava kojoj će zainteresirani građani, preko matičnog broja potencijalnog korisnika, moći pristupiti i provjeriti status svoje prijave. Građani koji kroz navedenu provjeru utvrde da se ne nalaze na privremenoj listi kvalificiranih domaćinstava moći će jedinici lokalne samouprave (općini ili gradu) podnijeti pisani prigovor kojim će uputiti zahtjev za dodatnu provjeru ispunjenosti općih i posebnih kriterija utvrđenih Javnim pozivom. 

U slučaju podnošenja prigovora, podnositelj je obvezan priložiti dokaz o priznavanju prava ili statusa na temelju kojega traži da se izvrši dodatna provjera.

Provjera statusa podnesenih prijava, kao i podnošenje eventualnih prigovora moći će se izvršiti u periodu od 06. do 12.12.2023. godine.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17