Notice

Vijesti

Priprema Sporazuma o samodrživom modelu zbrinjavanju otpada za četiri općine

 Klikom na sliku iznad možete pogledati više fotografija

Načelnici općina Novi Travnik, Travnik, Vitez i Busovača, uz prisustvo predstavnika Društva Leipzig – Travnik i eksperata iz Njemačke, održali su u četvrtak, 23.08.2018. godine u prostorijama općine Novi Travnik radni sastanak na temu uspostave oblika zajedničke suradnje po samodrživom modelu zbrinjavanju otpada.

Kroz prezentacije trenutnog stanja u sve četiri općine došlo se do zajedničkog stava da je neophodno potpisati Sporazum o suradnji a koji će biti podržan od strane njemačkog Ministarstva okoliša (BUHAWK/17).

Na sastanku je posebno istaknuto da aktivnosti na uspostavi samodrživog modela zbrinjavanju otpada za četiri općine ni na koji način ne dovodi u pitanje postojanje i daljnji rad postojećih komunalnih poduzeća u svakoj općini.

Kako bi se Sporazum što kvalitetnije pripremio u njegovu izradu bit će uključeni pravni stručnjaci iz svih općina, a najkasnije do 05.09.2018 godine. Prijedlog bi trebao biti poslan prijateljima iz Njemačke na daljnje razmatranje.

Po definiranju detalja sa kojima će se složiti sve četiri općine, Sporazum bi trebao biti potpisan do 15.09.2018. godine.
Uz načelnika Općine Novi Travnik Refika Lendu, načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića, načelnika Općine Vitez Tomislav Matić – Bošnjak i načelnika Općine Busovača Asima Mekića sastanku su bili prisutni i g. Michael Weichert i Holger Tschense kao i gosp. Azem Ejubović ispred Društva Leipzig – Travnik.