Notice

Vijesti

Radni sastanak na temu zbrinjavanja komunalnog otpada

U prostorijama Općine Novi Travnik, u utorak, 18.02.2014. godine održan je radni sastanak načelnika i predsjedatelja Općinskih vijeća Općina Travnik, Novi Travnik i Vitez. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma te stručnjaci sa Mašinskog fakulteta u Zenici.

Na sastanku se raspravljalo o inicijativi za formiranje zajedničke pretovarne stanice sa sortirnicom a u cilju tretmana komunalnog otpada, nastalog na prostoru ove tri općine.

Sudionici sastanka upoznati su sa mogućim tehničkim rješenjima izgradnje pretovarne stanice i tretmana komunalnog otpada  a što bi ispunilo očekivanja i potrebe sve tri zainteresirane općine.

U narednih  15 dana načelnici Općina i predsjedatelji Općinskih vijeća poduzet će određene korake koji trebaju rezultirati pronalaženjem  najoptimalnijeg rješenja lociranja pretovarne stanice, nakon čega će  05.03. 2014. godine u općini Vitez biti održan novi sastanak , na kom će se razgovarati o narednim koracima koji vode  zadovoljavajućem rješenju.