Notice

Vijesti

Općina Novi Travnik podržala održavanje interkulturalnih sedmica/tjedana

(Kliknite na sliku da pogledate više fotografija)

Prepoznajući potrebu uključenja mladih u volonterske  aktivnosti  u  zajednici kao prevencija ovisnosti Općina Novi Travnik dala je podršku  udruženju „Narko ne“ iz Sarajeva da na području naše općine tijekom ljetnih mjeseci održi niz radionica koje za cilj imaju jačati svijest mladih  o potrebi borbe protiv svih vrsta ovisnosti, zdravom načinu života i ekologiji.

Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo prisustvovao je sa suradnicima otvorenju  Interkulturalnih kreativnih sedmica - tjedana (IKS) i  tom prilikom naglasio  kako je važno raditi sa mladim ljudima i ukazivati im na opasnosti modernog društva. On je uz želju za uspješnim radom  izrazio dobrodošlicu  švicarskim volonterima koji će u Novom Travniku raditi sa mladima.

Naime, kroz projekt Interkulturalne kreativne sedmice – tjedni, u trajanju mjesec dana, šest studentica pedagogije, socijalnog rada i teatar pedagogije iz Švicarske boravit će u  Novom Travniku gdje će u suradnji sa OU Nova Vizija  i sa oko 20 srednjoškolaca osmisliti i realizirati zanimljive i zabavne aktivnosti za mlade i djecu, s ciljem ukazivanja na pozitivne alternative u slobodnom vremenu umjesto ovisničkog ponašanja u vezi droge, alkohola, pušenja, interneta i dr.

Projekt se  istovremeno realizira  po istom konceptu i u Varešu, gdje će mladi iz Novoga Travnika boraviti  četiri dana u ljetnom kampu, kako bi uz druženje osmislili  ideje koje će biti  realizirane tijekom ljeta u Novom Travniku.

Projekt je u Novom Travniku predstavila  direktorica  udruženja „Narko ne“ s. Magdalena Schildknecht a o strateškim pravcima razvoja prevencije ovisnosti i unapređenja  zdravlja mladih  govorio je njen zamjenik, Amir Hasanović.

Na otvorenju Interkulturalnih kreativnih sedmica - tjedana (IKS) predstavljen je koncept rada, volonteri i njihova zaduženja u projektu  a bilo je i riječi i o tzv. „kids festivalu“ koji će se održati po završetku projekta na dvije lokacije i to u dvorištu OŠ „Novi Travnik“ Novi Travnik i OŠ „Edhem Mulabdić“ Opara.

Po  završetku službenog dijela otvorenja projekta  upriličen je iZdravi koktel za sve prisutne goste i sudionike.