0563

U organizaciji  udruge „Radogost“ u četvrtak, 31.3.2022. od 18 do 20 h u holu Doma kulture Novi Travnik  održat će se radionica na temu strukture ljudskog tijela, koštanim sustavom koji obuhvaća sve kosti i zglobove ,iz biološko-psihološke perspektive.

Ovo je prva tema u ciklusu predavanja o Self Devaluation Conflict-u  (biološkom konfliktu samopodcjenjivanja, samoobezvrjeđivanja, gubitka vlastite vrijednosti) koji pogađa arterije, vene, muški spolni organ, vezivno tkivo, masno tkivo, limfni sustav, skeletne mišiće i kosti.

Predavanje će obuhvatiti opis Self Devaluation Conflict-a s naglaskom na emocije srama, stida i krivnje koji proizlaze iz gubitka odgovarajuće slike o sebi u javnosti, njihovog utjecaja na koštani sustav i  načina na koji možemo ove spoznaje koristiti kao priliku za osobni rast i razvoj. Iza svakog simptoma, ističu u „Radogostu“ stoji njegova priča i svatko od nas je bar jednom u životu imao neku od ovih nelagoda kao što su discus hernija, išijas, reuma, artroza, jednom riječju kostobolja.

U uvodnom dijelu pričat će se  o inuitskoj bajci Kosturka iz knjige „Žene koje trče s vukovima“ jungovske psihologinje Clarisse Pinkola Estes povezujući biblioterapiju i simptologiku.

U  glavnom dijelu osvrnut će se na osteoporozu, koksartrozu, koštane šiljke, reumatoidni artritis, artritis, poliartritis, discus herniju, išijas, skoliozu, lordozu, kifozu, spondilozu, cervikalnu spondilozu, ciste (Bakerova i ganglion), rahitis, neuralgiju trigeminus, tendinitis, čukalj, teniski lakat, bursitis, giht, osteosarkom, ulogu staphylococcus bakterija te promjenama u krvi koje prate ove teme.

U završnom dijelu će se govoriti o važnosti prepoznavanja konflikta, određivanja da li je jači ili blaži, generalizirani ili lokalizirani i  kako izaći iz začaranog kruga ponavljajućih konfliktnih situacija.

Na radionici, najavljuju iz Udruge „Radogost“ raditi će se vježbe vizualizacije kostiju s fokusom na mjesta boli, poznatu kao White Skeleton.

Također, pozivaju  zainteresirane građane  da im se pridruže.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17