2022 04 22

Poduzeće JKP „Vilenica-Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik  obavještava građane, korisnike svojih usluga, da je u tijeku proljetna akcija prikupljanja i odvoza kabastog otpada koja počinje 25.4.2022.godine i traje do 29.4.2022. godine.

Pod kabastim otpadom podrazumijeva se svaki otpad iz domaćinstava, najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstava, stari namještaj, dijelovi sanitarne opreme, otpad  koji se po svojoj veličini, količini, nastanku i sastavu ne smatra kućnim otpadom, te se kao takav ne može odlagati u kontejnere i PVC posude (stari namještaj, otpad bijele tehnike, dotrajali aparati iz domaćinstva, elektronski i drugi kabasti predmeti).

Za sva eventualna pitanja u svezi organizacije odvoza kabastog otpada, građani se mogu obratiti na slijedeće kontakt brojeve telefona: 030//791-096 i 063/455-692, putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili posjetom službenoj WEB: www.vilenica-cistoca.ba,  facebook stranici JKP “Vilenica-Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik.

Iz  poduzeća „Vilenica-Čistoća“  napominju da su ovo dani iznošenja kabastog otpada po MZ, ulicama i mole građane da se pridržavaju navedenih termina naznačenih za sve MZ  i ulice.

Akcija će se odvijati od 25.4.2022. do 29.4.2022.god.

Raspored prikupljanja i odvoza kabastog otpada po MZ i ulicama na području općine Novi Travnik možete pogledati u sljedećem tabelarnom pregledu:

plan prikupljanja kabastog otpada grad

plan prikupljanja kabastog otpada sela 1

plan prikupljanja kabastog otpada sela 2

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17