Notice

Vijesti

U povodu obilježavanja Dana općine održan 13. međunarodni karate kup "Orhideja 2015"

(klikom na sliku iznad možete pogledati fotogaleriju)

U subotu, 6. juna 2015. godine, u organizaciji Karate kluba "Orhideja" iz Novog Travnika, održan je 13. međunarodni karate kup "Orhideja 2015".

Na takmičenju su učestvovali karatisti svih uzrasta iz 19 klubova, a zabilježeno je 332 nastupa u svim kategorijama. U sklopu programa otvaranja ovogodišnjeg karate kupa, dodjeljene su i plakete za najuspješnije pojedince i osvajače medalja iz reda članova Karate kluba "Orhideja" i to one takmičare koji su nagrađeni i od strane Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine, a to su : Dženad Čakić, Ramiz Delić, Amar Lugan, Ajla Kahrimanović, Nadina Variz i Elmir Tolja.

Pored ovih priznanja, predstavnici Karate saveza su iskoristili priliku da dodijele prestižna priznanja "Salko Čurić", za studente takmičare i perspektivne takmičare, a od novotravničkih karatista perspektivni Amar Lugan se uspio izboriti i svojim radom i zalaganjem zaslužiti i dobiti navedeno priznanje.

U konačnici takmičenja proglašena je i najuspješnija ekipa, a pehar je dodjeljen Karate klubu "1. mart" iz Srebrenika, dok je pehar za najbrojniju ekipu dodjeljen Klubu borilačkih sportova "Samuraj" iz Brčkog.

I ovogodišnje takmičenje je proteklo u najboljem redu, a ostvaren je tradicionalni cilj svakog održavanja - okupljanje mladih sportista, druženje i ugodna, sportska atmosfera.