Notice

Vijesti

CEREMONIJA PRIMOPREDAJE PROJEKTA IZGRADNJE I REKONSTRUKCIJE MALIH SPORTSKIH TERENA U NOVOM TRAVNIKU

 (klikom na sliku iznad možete pogledati fotogaleriju)  

Dana 27.01.2016.godine u Općini Novi Travnik  održana je ceremonija primopredaje projekta „Izgradnja i rekonstrukcija malih sportskih terena u Novom Travniku“, koji je implementiran zahvaljujući donaciji Vlade Japana.

Ceremoniji su prisustvovali Ambasador Japana Kazuya Ogawa, Načelnik Općine Refik Lendo sa saradnicima, direktor preduzeća ORŠK Zdenko Ljubas, te direktori javnih ustanova i preduzeća.

Načelnik Općine Refik Lendo zahvalio se Vladi Japana na pomoći u realizaciji projekta sportskih terena, kao i  na svemu što su do sada uradili u Bosni i Hercegovini, te je Ambasadoru Ogawi  uručio prigodne poklone.

Ambasador Kazuya Ogawa istakao je da su odlučili pomoći Općini Novi Travnik u nastojanjima da se mladima pruže bolji uslovi za bavljenje sportom i rekreacijom, jer je sport univerzalni jezik koji zbližava ljude i promoviše mir, toleranciju i razumijevanje.

Zahvaljujući donaciji Vlade Japana izgradnja i rekonstrukcija sportskih terena započela je  u 2014. godini i trajala je do kraja 2015. godine.

Nakon sprovedenih postupaka javnih nabavki, sklopljeni su ugovori sa izvođačima i izvedeni sljedeći radovi:

  • Urađena je rekonstrukcija košarkaškog igrališta sa tribinom
  • Izgrađen je teniski teren sa podlogom od tenisita - sa odvodnjom i drenažom
  • Postavljena je rasvjeta na igralištima i ograda oko kompleksa sportskih terena
  • Izvršeno je uređenje trim-staze , na koju je postavljena podloga od tartana,  čime je kompletiran  kompleks sportskih terena u skladu sa projektnom dokumentacijom
  • Izvršena je i rekonstrukcija sanitarnih čvorova i svlačionica u Sportskoj dvorani u Novom Travniku.

Ukupna vrijednost izvedenih radova  radova bila je KM 252.699,92, od čega je Vlada Japana donirala KM 180.552,70, a Općina Novi Travnik sufinansirala projekat u iznosu KM 72.147,22.

Prilog Kanala 6: