Notice

Vijesti

Sa zida želja na djela

U sklopu programa „Jačanje sustava socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH“, humanitarna organizacija 'Genesis Project' , kao UNICEF-ov implementarni partner, realizira program pod nazivom 'Podrška dječjim inicijativama, izgradnja mira i tolerancije.

Projekt se  provodi na području deset općina uz geslo 'Sa zida želja na djela'.

Cilj je, prema riječima koordinatora projekta Draška Stojčevića, sagledavanje i realizacija želja i potreba djece. Tako je u suradnji s lokalnim tehničkim asistentom realizirana  serija radionica i s učenicima Osnovne škole Novi Travnik.

Šesnaest je novotravničkih učenika u dobi od 13 do 15 godina  u sklopu spomenutog projekta osmislilo model za provedbu Akcionog plana, uključujući pritom neophodnu  potporu svoje lokalne zajednice. Taj je plan  u formi prijedloga predstavljen članovima Komisije za unapređenje dječje zaštite i socijalne inkluzije općine Novi Travnik, predstavnicima UNICEF-a te brojnim zainteresiranim  gostima koji su u ponedjeljak u dvorani Općine sudjelovali na prezentaciji spomenutog programa .

Uz voditelja skupine učenika OŠ Novi Travnik nastavnika Gorana Puletića te ravantelja škole Antu Marosa, podršku i čestitke uputio je i načelnik Općine g. Refik Lendo.

Slike možete pogledati OVDJE.