IMG_6820.JPG

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas zajedno sa suradnicima boravio je danas u službenoj posjeti Novom Travniku..

Milasa je najprije dočekao načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo, nakon čega je uslijedio službeni sastanak u uredu načelnika.

IMG 6717

"Posebno me raduje motivacija i rad ljudi u Novom Travniku, s naglaskom na projekte infrastrukture. Hrvatima ovoga kraja potrebno je osigurati uvjete za ostanak i rad, a Novi Travnik zaista je sjajan primjer kako se projektima i konstantnim radom stanovnicima ta prilika i pruža. Teško je nekoga uvjetovati neodlaskom, a pri tome mu neomogućiti dostojne uvjete za ostanak. Moja današnja posjeta i susret s načelnikom Dujom prilika je za vidjeti što se sve uradilo u proteklom razdoblju, te što je u razdoblju pred nama potrebno uraditi za poboljšanje uvjeta života.", izjavio je Milas.

IMG 6708

Načelnik Dujo nije krio zadovoljstvo i hvalu za novu posjetu Milasa, te je istaknuo kako je podrška i potpora Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH od velikog značaja za Hrvate Središnje Bosne, odnosno Hrvata cijele Bosne i Hercegovine u cjelini.

"U našem gradu se realizirao niz projekata sredstvima Vlade Republike Hrvatske, a vrijedi izdvojiti potporu projektima u izgradnji nove lamele Doma zdravlja Novi Travnik, kao i izdavajanje sredstava za izgradnju Srednje škole Novi Travnik. Naravno tu je i niz malih pojedinačnih programa kojima Vlada Republike Hrvatske pomaže Hrvatima u BiH, a njihova sredstava i pomoć zaista su nemjerljivi"., istaknuo je načelnik Dujo.

Nakon sastanka s načelnikom Milas je posjetio i Dom zdravlja Novi Travnik na čelu s ravnateljicom prim. mr. sc. Ivankom Mađar-Šimić.

IMG_6738.JPG

Mađar-Šimić je najprije zahvalila gospodinu Milasu i Vladi Republike Hrvatske koji su u proteklom razdoblju izdvojili velika sredstava za izgradnju nove lamele Doma zdravlja, ali i za niz drugih prethodnih pomoći. Ravnateljica je sa svojim današnjim gostima i obišla gradilište, a izgradnja nove lamele kontinuirano napreduje.

IMG_6741.JPG

Današnji gosti Novog Travnika posjetili su i Srednju školu Novi Travnik koja je u izgradnji, a koja bi u sljedećem razdoblju trebala biti od velike koristi i značaja za sve odgojno-obrazovne djelatnike naše općine, ali i učenike u konačnici.

IMG_6807.JPG

Nakon obilaska Doma zdravlja Milas i suradnici su zajedno s današnjim domaćinom, načelnikom Dujom posjetili i župu svetog Josipa u Rankovićima, a gdje ih je dočekao župnik don Miljenko Džalto.

IMG_6870.JPG

Džalto je svoje današnje goste uputio u radove na izgradnji nove župne kuće, a potom su obišli i Trg ispred crkve, crkvu i župne prostorije.

IMG_6848.JPG

Nakon posjete Rankovićima Milas se zajedno sa suradnicima i načelnikom Dujom uputio prema Travniku gdje je posjetio i župu Dolac, samostan u Gučoj Gori, te Katolički školski centar "Petar Barbarić".

IMG_6930.JPG

IMG_6967.JPG

IMG_6991.JPG

IMG_7004.JPG

IMG_7016.JPG

IMG 6661

IMG_6680.JPG

IMG_6839.JPG

 

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17