Pozivnica Naslovna

Iz Udruženja“Centar za kulturu življenja RadoGOST“ Novi Travnik pozivaju  sve zainteresirane građane naše općine i šire na promociju tiskane i audio knjige „Rodoslovna slovjenkinja vila“ fra Marijana Šunjića koja će se održati 20.3.2023. u 18 sati u velikoj dvorani  Općine Novi Travnik.

U programu će sudjelovati Ivana Janko Stupar, diplomirana teologinja, magistra filozofije i komunikologija, koja će otpjevati uz gitaru pjesmu „Fra Marijane Šunjiću“.

Tiskanu knjigu će predstaviti Uredništvo RadoGOST-a, a audio knjigu Nebojša Dimitrijević.

Udruženje građana “Centar za kulturu življenja RadoGOST“ Novi Travnik u okviru projekta „Fra Marijan Šunjić – čuvar epskog pjesništva Bosne Srebrene“ pripremilo je za tisak i objavilo ep fra Marijana Šunjića „Rodoslovna slovjenkinja vila“, izuzetno vrijednu knjigu koja u epskom desetercu priča o povijesti našeg naroda u 12 pjevanja. Ovo je prvo izdanje knjige koja je objavljena kao ep u časopisu „Bosanski prijatelj“ 1870. i jedno je od rijetkih sačuvanih djelafra Marijana Šunjića.

Kako navode iz ovoga udruženja, u cilju promoviranja ovog vrijednog djela, snimili su audio knjigu i pjevanja u nastavcima koja će editirati na YouTube kanalu UG „RadoGOST-a“ tijekom sljedećih mjeseci do Dana općine Novi Travnik, kao poklon našem gradu.

Uređivanje knjige potpisuju članovi UG „RadoGOST“, urednica OzrenkaFišić, profesorica hrvatskog jezika, recenzent Ivan Volić, profesor hrvatskog jezika i diplomirani novinar, osvrt na projekt Irena Fišić, diplomirana novinarka i naslovnica Brana Đurović-Puljić, profesorica likovne umjetnosti.

Knjigu je grafički oblikovao Vedran Jakupanec.

Projekt tiskane i audio knjige podržali su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa SBK/KSB i Općina Novi Travnik.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17