Notice

Vijesti

OBAVIJEST ZA GRAĐANSTVO - 29.08.2012. godine

U povodu porasta broja požara na teritoriji općine Novi Travnik obavještavam građane općine Novi Travnik da je Stožer/Štab Civilne zaštite na izvanrednoj sjednici održanoj dana 29.08.2012.godine donio Odluku o povećanom stepen pripravnosti.

 

Rad Policijske stanice, Službe za civilnu zaštitu i Šumarije organizirani su na način da je svatko iz svoje nadležnosti zadužen za kontrolu na područjima zahvaćenim požarom.

 

Stoga, pozivam sve građane općine Novi Travnik da poduzmu sve neophodne mjere opreza u cilju zaštite ljudi i materijalnih dobara od požara uz upozorenje da će protiv svih koji izazovu požar biti poduzimane kaznene mjere sukladno Kaznenom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine, odredbama članka 301. i 317.

 

Nadalje, pozivam sve MZ i građane područja zahvaćenih požarom da se prikljuće jedinicama iz Šumarije i Vatrogasne službe i pristupe gašenju uz pomoć sredstava sa kojima raspolažu u cilju spriječavanja daljeg širenja požara i stvaranja još veće materijalne štete.

 

Posebno upozorenje svima koji radi ubiranja sezonskih plodova ulaze u šumska područja da svojim radnjama i nemarom ne prouzrokuju nastajanje požara.


U slučaju izbijanja požara hitno obavijestiti Službu za civilnu zaštitu, Odjeljenje za protupožarnu zaštitu – profesionalnu vatrogasnu jedinicu na broj telefona: 525-333 ili na specijal 123, kao i Policijsku stanicu Novi Travnik na broj telefona 122. 

 

    Zapovjednik/Komadant

Stožera/Štaba Civilne zaštite 

           Refik Lendo