Notice

Vijesti

Načelnik obišao požarišta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U skladu sa Odlukom izvanredne sjednice  Stožera/Štaba CZ  Općine  Novi Travnik o povećanom stupnju pripravnosti  zbog pojave šumskih požara poduzete su  interventne mjere na  gašenju  evidentiranih požara.

MZ Zagrlje , Opara i Pribilovići, u suradnji sa lovačkim društvima i  Šumarijom angažirale su dodatno ljudstvo i potrebnu opremu , čijim djelovanjem se uspjelo šumske požare staviti pod nadzor.

Sanirano je i najveće požarište na lokalitetu Krstac i Crni vrhovi, koje je načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo sa pomoćnicima obišao u prijepodnevnim satima.

Lovačka udruženja , u cilju preventivnog djelovanja , osigurat će grupu ljudi koji će od danas, 30.08.2012.god., vršiti svakodnevni nadzor i kontrolu  na području lovišta a u slučaju potrebe  pristupiti i  gašenju  požara.

Na snazi je i dalje Odluka  o povećanom stupnju pripravnosti  zbog pojave šumskih požara a građanima općine Novi Travnik preporučuje se  da ne pristupaju  paljenju niskog raslinja i otpada na svojim posjedima kako bi se eliminirala mogućnost izazivanja požara.

Fotografije možete pogledati ovdje.