Notice

Vijesti

Mladi muzičari načelniku Refiku Lendi dodijelili zahvalnicu

Fotogaleriju možete pogledati klikom na fotografiju iznad

Učenici JU „Osnovne muzičke škole“ Novi Travnik Sara Grizić, Ema Topalbegović, Džan Zlotrg i Benjamin Mujkić u pratnji sekretara škole Alme Mahalbašić  posjetili su načelnika Općine Novi Travnik  gdin-a Refika Lendu te mu uručili Zahvalnicu za dugogodišnju saradnju i finansijsku podršku u radu ove ustanove.

U školskoj 2017/2018 godini učenici ove škole uzeli su učešće na sedam visoko rangiranih takmičenja i u  Novi Travnik donijeli mnoštvo vrijednih nagrada.

Na kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima  osvojili su jednu specijanu nagradu, deset ( 10) prvih mjesta,  osam (8) drugih mjesta i tri ( 3) treće mjesta.

Od takmičenja na kojima su osvajali  nagrade vrijedno je pomenutiVIII Otvoreno  Kantonalno takmičenje u Zenici,XXI Otvoreno Federalnoo takmičenje u Travniku i Novom Travniku,  III Internacionalnom festivalu " Primavera" u  Bijeljini, I Internacionalni pijanistički festival " Akordeon art“,  IX Internacionalni festival mladih harmonikaša  u  Istočnom Sarajevu  i VI Međunarodno pijanističko takmičenju "Banjalučki bijenale 2018.".

Načelnik Općine čestitao je mladim muzičarima na  ostvarenim rezutatima te im zaželio uspjeh u radu i životu  a posebno je naglasio da će nastaviti  pratiti i podržavati rad učenika i nastavnika ove škole.