anketa ilustracija

Federalni zavod za statistiku obavještava građanstvo da će se u periodu od 01.10.-22.10.2021.godine (uz mogućnost produženja terenskog rada do 7 dana), na teritoriji općine Novi Travnik provesti anketiranje kućanstava za potrebe ažuriranja statističkog okvira uzorka u okviru projekta „Podrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak, a sukladno Zakonu o statistici Bosne i Hercegovine (Službeni glasnik BiH 26/04 i 42/04) i Zakonom o statistici u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH“ br.63/03 i 9/09).

Anketiranje će na području Federacije Bosne i Hercegovine provoditi akreditirani anketari koje angažuje Federalni zavod za statistiku.

Prema Zakonu o statistici BiH, Zakonu o statistici u Federaciji BiH i Zakonu o zaštiti osobnih podataka, statističke institucije Bosne i Hercegovine garantiraju punu povjerljivost podataka.

Federalni zavod za statistiku moli građane za punu suradnju tokom provođenja ove veoma značajne aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu pri čemu napominju da će anketari prilikom anketiranja primjenjivati preporučene mjere navedene u Naredbi Federalnog kriznog stožera, koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom javnom prostoru, ukoliko nije moguće održavati propisanu fizičku distancu od dva metra, u cilju zaštite zdravlja anketara i ispitanika.

Za sve dodatne informacije građani mogu kontaktirati Federalni zavod za statistiku : tel: 033 407-019, fax: 033 226-151, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17