Notice

Vijesti

Obuka na temu plasteničke proizvodnje

U sklopu prve faze provedbe projekta "Plastenička proizvodnja u ruralnim podrućjima općine Novi Travnik" započeo je trodnevni seminar koji obrađuje plasteničku proizvodnju povrća. Seminar je organiziran za sve članove ciljne grupe od 16 žena.

Ovaj seminar će omogućiti prijenos znanja iz tema: Tehnologija uzgoja povrća u plastenicima , Planiranje proizvodnje i Ekonomičnost proizvodnje. Ciljnoj grupi će biti objašnjena prednost novih tehnika u poljoprivrednoj proizvodnji, vrste plastenika, montaža, održavanje i popravak plastenika, zaštita plastenika od spoljnih utjecaja, tehnologija proizvodnje povrća i proizvodnje sadnica, priprema tla, navodnjavanje, gnojenje, itd.

U okviru

navedenog projekta, agronom će educirati korisnice za proizvodnju pet različitih vrsta povrća: paradajz, paprika, zelena salata, špinat i luk.

Poslovni savjetnik REZ Agencije će održati prikladno predavanje o osnovama poslovanja na temu "Osnove poslovanja i poslovno planiranje za individualne poljoprivredne proizvođače".

Cilj ovog seminara je razviti poduzetnički duh, unaprijediti znanja i vještine, kao i sposobnost što boljeg pozicioniranja na tržištu.

Nakon održavanja gore navedenih seminara, grupa od 9 krajnjih korisnica projekta će biti odabrana u skladu s definiranim kriterijima.

Svaka od devet odabranih korisnica će dobiti plastenik površine 100 m2 sa sistemom za navodnjavanje, kao i sadnice i zaštitna sredstva za jedan ciklus proizvodnje.