Notice

Vijesti

Potpisani tripartitni ugovori o donaciji plastenika u Novom Travniku

 

Projekt Razvoj plasteničke proizvodnje u ruralnim područjima općine Novi Travnik provodi se u okviru Programa Lokaliziranje gendera u Federaciji Bosne i Hercegovine (LGFBiH) koji je nastao kao zajednička inicijativa Gender Centra Federacije Bosne i Hercegovine i Holandske organizacije za razvoj (SNV), a koja se provodi uz finansijsku podršku UN WOMEN Fonda za ravnopravnost spolova.

U utorak, 16.aprila 2013. godine upriličeno je svečano potpisivanje tripartitnih ugovora o donaciji plastenika između korisnica, REZ Agencije i Općine Novi Travnik. Ovom činu, pored korisnica kojima su donirani plastenici prisustvovali su g. Refik Lendo, načelnik Općine Novi Travnik, gospođa Šemsa Alić, direktorica SNV-a, g. Ismet Sarajlić, direktor REZ Agencije, članovi lokalne gender grupe općine Novi Travnik i ostali uzvanici.

 

Nakon potpisivanja ugovora, izvršena je terenska posjeta na dvije od petnaest lokacija na kojima su postavljeni plastenici. Istog dana organizirana je i raspodjela sadnog materijala. Ženama korisnicama podijeljen je rasad paprike i paradajza i sjeme špinata.