Notice

Vijesti

Održana svečana sjednica u povodu Dana neovisnosti BIH

Za pregled fotogalerije, kliknite na fotografiju iznad 

U zgradi Općine Novi Travnik, uz nazočnost vijećnika i zaposlenika Općine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća a u povodu obilježavanja Dana  neovisnosti BIH.

Načelnik Općine Stjepan Dujo uz podsjećanje na 29. veljače  i 01. ožujka 1992. godine kada je proveden referendum građana Bosne i Hercegovine za suverenost i neovisnost naše države istaknuo je da je  Odlukom o neovisnosti, potvrđen  višestoljetni kontinuitet i pravo na postojanje Bosne i Hercegovine te dodao da je „na referendumu, na koji se odazvalo nešto više od 2 milijuna  građana 99,44 % opredijelilo se  ZA  suverenu i neovisnu BiH, državu ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive“.

Načelnik Dujo u svom govoru  naglasio je  da je Odlukom o neovisnosti, potvrđena  i obveza stvaranja  države u kojoj mjesto ima svaki onaj koji poštuje njene granice i zakonsku regulativu te dodao da “ svi mi koji smo u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti , kao i naši suradnici, dužni smo stvarati  viziju bolje Bosne i Hercegovine. Raditi na ostvarenju  razvojnih planova i  stvarati opće okruženje u kom će mladi čovjek htjeti ostati.“

Svim građanima Novog Travnika  načelnik Dujo uputio je još jednom čestitku u povodu 1. marta/ožujka Dana nezavisnosti BiH a vijećnicima  zaželio uspješan rad u naredne četiri godine .

Čestitkama se pridružio i predsjedatelj Općinskog vijeća Novi Travnik Selver Zukić  te naglasio potrebu da svaki naš građanin , bez obzira koji posao radi, treba dati svoj doprinos kako bi općina Novi Travnik bila ugodno mjesto za življenje i rad.

Predsjedatelj Zukić  pozvao je sve naše građane  da daju svoj doprinos u razvoju  naše lokalne zajednice i da zajedničkim naporima doprinesemo razvoju Bosne i Hercegovine i njenom putu ka priključenju Europskojn uniji i NATO savezu.