Notice

Vijesti

Održana javna rasprava o Nacrtu proračuna Općine Novi Travnik za 2021.godinu

 Za pregled fotogalerije, kliknite na fotografiju iznad 

 Dana 04.03.2021. godine  u  Domu kulture Novi Travnik održana je javna rasprava o Nacrtu proračuna Općine Novi Travnik za 2021.godinu.

Raspravi je, uz načelnika Općine Stjepana Duju i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Selvera Zukića, nazočio veći broj zainteresiranih građana, predstavnika udruženja građana, Mjesnih zajednica, vijećnika, ravnatelja  javnih ustanova i poduzeća kao i zaposlenika Općine Novi Travnik.  

Ankica Cvitanović, pomoćnica načelnika za financije i proračun, upoznala je  prisutne sa kratkim sadržajem Proračuna, planiranim poreznim i neporeznim prihodima kao i sa planiranim rashodima, s posebnim osvrtom na tekuće i kapitalne transfere i kapitalne izdatke.

U javnu raspravu se uključio veći broj sudionika koji su iznijeli svoje stavove, sugestije i primjedbe o proračunskim stavkama.

Aldina Hanić, stručni savjetnik za proračun po  provedenoj raspravi sve prisutne obavijestila je  o načinu podnošenje amandmana, odnosno da aplikanti prilikom podnošenje amandmana kojim bi došlo do uvođenja nove stavke u proračun ili eventualnog povećanja postojeće stavke, moraju navesti stavku koja bi se za isti iznos umanjila.

Amadmani na Nacrt proračuna se moraju podnositi putem ovlaštenog predstavnika.

Rok za predaju amandmana na Nacrt proračuna Općine Novi Travnik je 12.03.2021.godine.