Notice

Vijesti

Održan sastanak privrednika u sali Općinskog vijeća Općine Novi Travnik

U utorak, 21.05.2013.godine održan je sastanak u sali Općinskog vijeća Novog Travnika,  na kojem su prisustvovali privrednici Novog Travnika,  načelnik općine gdin Refik Lendo, premijer SBK gdin. Tahir Lendo, zamjenik ministra privrede SBK gdin. Zihnija Aganović, te predsjednik Privredne komore SBK gdin. Asim Gradinčić, a razmatrane su sjedeće tačke dnevnog reda:

  1. Stanje u privredi na području općine Novi Travnik
  2. Stanje u industrijskoj zoni BNT-a
  3. Informacija o aktivnostima na izgradnji industrijske zone Neobarje
  4. Rad FK Novi Travnik

Sastanku je prisustvovalo 44 učesnika. Nakon uvodnog izlaganja, koje su pripremile nadležne općinske službe, otvorena je diskusija, gdje su naši privrednici iznijeli svoje primjedbe, prijedloge i sugestije, vezano za unapređenje saradnje sa općinom, sve u cilju stvaranja povoljnijeg ambijenta za rad i nova zapošljavanja. Na kraju, prisutnima se obratio i premijer SBK gdin Tahir Lendo, prezentirajući ideju podrške razvoja privrede, kroz aktivnosti koje provodi kantonalna administracija, način na koji se efikasnije može uposliti građevinska operativa, te adekvatno iskoristiti kapaciteti metaloprerađivačke industrije.

Privrednici su podržali rad FK Novi Travnik. Učlanjivanjem u FK Novi Travnik, osigurana je i finansijska podrška našem klubu.

Načelnik općine Novi Travnik je poklonio svim učesnicima sastanka dres FK-a Novi Travnik.