Notice

Vijesti

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan neovisnosti/nezavisnosti

Novi Travnik, 28.02.2014. - Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Novi Travnik obilježen je Dan neovosnosti/ nezavisnosti  BIH. Svečanoj sjednici koja je održana u sali Centra za socijalni rad Novi Travnik, prethodilo je polaganje vijenaca na dva spomen  obilježja u gradu Novom Travniku i  to na Spomen obilježju šehidima- poginulim borcima i na Spomen obilježju civilnim  žrtvama domovinskog rata i braniteljima HVO-a.

Sjednicu je otvorio Predsjedatelj Općinskog vijeća Novi Travnik g. Slavko Marin koji je građanima Novoga Travnika čestitao  Dan neovisnosti te naglasio da se ove godine iz razloga ostvarenja ušteda  ovaj značajni datum za Bosnu i Hercegovinu slavi u nešto skromnijem izdanju ali što nikako ne umanjuje značaj ovog praznika kako za građane tako  i za državu.

Prigodnim referatom, auditoriju koji su činili vijećnici Općinskog vijeća, direktori/ravnatelji Javnih ustanova i Javnih poduzeća te pomoćnici načelnika, obratio se  načelnik Općine Novi Travnik g. Refik Lendo koji se osvrnuo  na značaj ovog praznika za građane i državu Bosnu i Hercegovinu.

Načelnik Općine naglasio je kontinuitet postojanja Bosne i Hercegovine koja seže daleko u prošlost a potvrđen je i referendumom od prije 22 godine kada su građani jasno rekle šta žele.

U svom govoru načelnik je dalje rekao kako treba  voljeti domovinu i uložiti napore da  svatko  ponaosob  da  vlastiti doprinos  razvoju društva u kome će svi građani, bez obzira na vjeru  i naciju, biti sigurni i ravnopravni. 

Sa svečane sjednice svim građanima Novog Travnika kao i Bosne i Hercegovine upućene su čestitke u povodu Dana neovisnosti, značajnog datuma u novijoj povijesti BiH.