Notice

Vijesti

Posjeta osnovnim školama

Posjeta osnovni...
Posjeta osnovnim školama Posjeta osnovnim školama

Svih šest novotravničkih osnovnih škola načelnik Općine g. Refik Lendo , u pratnji tajnika Općine g. Jasmina Hodžića , pomoćnika načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti gđe. Mirjane Blažević i pomoćnika za gospodarstvo , razvoj,obnova i stambeno - komunalne poslove g. Branka Brkana posjetio je u srijedu, 08.06.2011. godine.

U razgovorima s ravnateljima, pedagozima i nastavnim osobljem analizirana je aktualna problematika i definirani prioriteti u rješavanju za svaku školu pojedinačno.

Uz brojne zajedničke probleme kao što su potreba rješavanja nekih komunalnih problema ( voda, kanalizacija , zamjena stolarije, asfaltiranje dvorišta , uređenje igrališta ,rasvjeta oko škole, prometna signalizacija i dr.)razgovarano je o specifičnostima svake škole.

Tako je primjerice u OŠ «Musa Čazim Čatić» Trenica kroz razgovor konstatirana potreba nabavke slušnog aparata za jednog dječaka, čija je sestra, učenica ove škole, na zid dječjih želja napisala da joj je to najveća želja.

 

Dogovoreno je da se i rješavanje tog pitanja uključi i Centar za socijalni rad a da će Općina Novi Travnik financijski poduprijeti realizaciju kupnje slušnog aparata.

 

Načelnik Općine sa suradnicima posjetio je i tzv «Male škole» koje pohađaju mališani koji će u jesen 2011. godine krenuti u prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja.