IMG 06c47c027515acd39bf599a4d2fe9133 V

Načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo danas je  boravio u prijateljskoj posjeti općini Velenje u Republici Sloveniji. Delegaciju Općine Novi Travnik primio je župan Peter Dermol s suradnicima. 

Općina Novi Travnik i Općina Velenje su davnih 80-tih godina potpisale Povelju i Društveni dogovor o međusobnoj suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa.

Bila je ovo prilika da dvije delegacije razgovaraju o obnovi prijateljskih veza koje nikada nisu ni prekinute i o budućoj suradnji koja će biti usmjerena na područje turizma, kulture, sporta, školstva, gospodarstva, ekologije, mladih, nevladinih organizacija i razmjeni iskustava lokalnih uprava.

novitravnik velenje

Novi Travnik -  Mjesto za sve i Velenje - općina s srcem će u narednom periodu raditi na obnovi prijateljskih odnosa i suradnji na dobrobit građana obe općine. Zajednički cilj je, zaključeno je danas, međusobno upoznavanje i zbližavanje ljudi, suradnja na gosporaskom planu, suradnja i razmjena iskustava kroz zajedničke projekte prekogranične suradnje iz oblasti obrazovanja, kulture, promocije kulturnog naslijeđa i razvoja turizma.

Neizostavna tema razgovara bila je i gospodarska suradnja dvije općine, a i prilika da se delegacije podsjete da je Poveljom o suradnji iz osamdesetih godina bila predviđena suradnja  Kombinata „Bratstvo“ i firme „Eso“ iz Velenja oko zajedničke proizvodnje hidrauličkih pregrada i da je od strane velike i poznate firme „Gorenje“  iz Velenja bilo ponuđeno da se u općini Novi Travnik izgradi tvornica za proizvodnju frižidera sa kompletnim programom koji bi omogućio zapošlajvanje velikog broja radnika. Danas, veliki broj građana Bosne i Hercegovine, a i novotravničana radi u Republici Sloveniji.

Načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo i župan Peter Dermol  složili su se da postoji veliki potencijala za suradnju i jačanje prijateljskih odnosa ove dvije općine. 

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17