Notice

Vijesti

Informacija, zahtjev za poduzimanje mjera

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

SREDNJOBOSANSKI KANTON / KANTON SREDIŠNJA BOSNA

OPĆINA NOVI TRAVNIK

 

-        MUP KSB , n/r ministra

-        Radio postaja Novi Travnik

-        TV KISS

-        TV Jasmin

 

Informacija, zahtjev za poduzimanje mjera

 

Kako je u posljednjih deset dana na prostoru općine Novi Travnik evidentiran veći broj počinjenih krivičnih i prekršajnih djela protiv sigurnosti života i imovine građana, kao nositelj izvršne vlasti osjećam se pozvanim i prozvanim reagirati na novonastalu situaciju.

 

Naime , krađa vozila kao i nelegalna sječa šuma i njena preprodaja pojave su koje su uzele maha u tolikoj mjeri da kod građana izazivaju nelagodu, strah i opravdani revolt spram svih razina nositelja sudske, zakonodavne i izvršne vlasti.  

Vožnja u alkoholiziranom stanju , prekoračenje dozvoljene brzine , upotreba neregistriranih vozila pojave su na koje policija vrlo rijetko , nepravovremeno ili gotovo nikako ne reagira. Posljedice su brojne i tragične.

 

Na žalost, u Novom Travniku smrtno je stradalo jedanaestogodišnje dijete , pregaženo na asfaltu od strane osobe koja je divlje vozila neregistrirano vozilo.

 

Također, novotravničani raseljeni širom Europe ali i na drugim kontinentima iako emocionalno vezani za rodni kraj uslijed nesigurnosti spram vlastite imovine ( automobila , kuća, stanova i dr. vrijednosti) sve rjeđe se odlučuju na investiranje u ove krajeve a i njihovi boravci u Novom Travniku su sve kraći.

 

Nezadovoljni trenutnim stanjem a opredijeljeni za izgradnju kvalitetnog i sigurnog životnog okruženja za sve građane Novog Travnika i sve one koji ga posjete , tražim da policijske strukture pojačaju mjere na izgradnji kvalitetnih i konstantnih procedura zaštite ljudi i materijalnih dobara kao i da se pokrenu mehanizmi  kojim bi se procesuirali počinioci prekršajnih i drugih djela.

 

 

Cjelokupnu Informacija, zahtjev za poduzimanje mjera možete pogledati ovdje:

.