Notice

Vijesti

ODRŽANA PREZENTACIJA INDUSTRIJSKE ZONE „NEOBARJE“

(klikom na sliku iznad možete pogledati fotogaleriju) 

Dana 16.06.2015. u 11.00 sati u salonu Aviva, u organizaciji Općine Novi Travnik,  održana je prezentacija Industrijske zone „Neobarje“.

Na prezentaciju su bili pozvani poduzetnici, javna preduzeća, te predstavnici nadležnih federalnih i kantonalnih ministarstava.

U uvodnom obraćanju načelnik Refik Lendo naglasio je da se projektom Industrijske zone Neobarje stvaraju uvjeti za razvoj poduzetništva, zapošljavanje i razvoj lokalne zajednice.Također je istaknuo da će implementacijom ovog projekta Općina Novi Travnik postaviti  standarde koji će biti privlačni za investitore, ali i pružiti maksimalnu podršku hrabrim ulagačima koji u ovoj zoni žele razvijati svoj posao i otvarati radna mjesta.

Ekspert za infrastrukturu i član tima koji je radio Studiju izvodljivosti Industrijske zone Neobarje, Igor Grozdanić,  prezentirao je osnovne informacije o zoni sa naglaskom na konceptualno rješenje zone kojim će se smanjiti troškovi budućih investitora. Istakao je da  projekat zone, koji možda ostavlja futuristički dojam, ima sve elemente za uspješnu implementaciju i da zone u Bosni i Hercegovini mogu izgledati kao zone u razvijenim zemljama.

Preduzeće Alfa Metabo  d.o.o. jedan je od investitora koji su kupili parcele ali i  prvi koji je započeo sa radovima. O planovima za premještanje proizvodnje u zonu Neobarje i radovima koji su u toku  govorio je vlasnik preduzeća Željko Topalović.

Objekat preduzeća Alfa Metabo d.o.o. gradiće kompanija Širbegović, čiji su predstavnici na kraju, kroz prezentaciju, predstavili  program i usluge, te reference kompanije koja, zahvaljujući međunarodnim certifikatima koje posjeduje, uspješno gradi kako u Bosni i Hercegovini, tako i u zemljama okruženja i šire.