Notice

Vijesti

Svečano obilježen Dan nezavisnosti

Polaganjem vijenaca na dva  spomen obilježja i Svečanom akademijom  Općina Novi Travnik  obilježila je 1.3. - Dan neovisnosti.

U  nazočnosti predstavnika  Općinskog vijeća, političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću, predstavnika EUFOR-a, gospodarstvenika, vjerskih službenika, direktora/ravnatelja škola, JU i JP, predstavnika MZ, medija  te građana načelnik Općine, g. Refik Lendo u svom obraćanju na svečanoj akademiji istakao je da su se „1. marta 1992. građani Bosne i Hercegovine na referendumu opredijelili za neovisnost ove zemlje, a naša je obveza da predano radimo na tome da dragocjeni mir pretvorimo u trajnu društveno-političku stabilnost i prosperitet ove zemlje. Moramo više istrajavati na ideji ravnopravnosti svih naroda i građana BiH. To je put da zauvijek iza sebe ostavimo nasilje i konflikt, a okrenemo se svjetlijoj budućnosti i napretku koji možemo postići samo u okviru EU.“

Na svečanoj akademiji govorila je i gđa Zdenka Džambas, zastupnica u državnom Parlamentu, koja je uz čestitku  nazočnima i  građanima Novog Travnika u povodu  Dana neovisnosti govorila o aktualnim problemima u  državi kao i u Novom Travniku.

Fotogaleriju  možete pogledati OVDJE