Notice

Vijesti

Načelnik ugostio reprezentativca BiH Miralema Mandžuku, svjetskog prvaka u apsolutnoj kategoriji u fudokan karateu

Načelnik ugosti...
Načelnik ugostio reprezentativca BiH Miralema Mandžuku, svjetskog prvaka u apsolutnoj kategoriji u fudokan karateu Načelnik ugostio reprezentativca BiH Miralema Mandžuku, svjetskog prvaka u apsolutnoj kategoriji u fudokan karateu
Reprezentativci Bosne i Hercegovine Miralem Mandžuka, Osman Gradžan, Maja Mirdina i Dragica Drapić osvojili su zlatne medalje na Četvrtom svjetskom fudokan-shotokan karate šampionatu, u Beogradu od 14. do 18. decembra.

Mandžuka je postao prvak svijeta u apsolutnoj kategoriji, Gradžan je osvojio prvo mjesto u teškoj kategoriji, Mirdina je zauzela prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji, dok je Drapić osvojila prvo mjesto u teškoj kategoriji, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.

Na takmičenju su nastupile reprezentacije iz 52 države. Bh. takmičari pod vodstvom selektora Nedžiba Đoze, Redžepa Gradžana i Saliha Grbića pored zlatnih osvojili su i pet srebrenih i šest bronzanih medalja.

Tim povodom, u srijedu 21.12.2011. godine načelnik je ugostio u svom kabinetu reprezentativca BiH Miralema Mandžuku iz Novog Travnika, svjetskog prvaka u apsolutnoj kategoriji u fudokan karateu i tom prilikom mu čestitao na postignutom uspjehu, te mu uručio novčanu nagradu uz želje da osvoji još mnogo medalja.