Notice

Vijesti

Potpisan ugovor o implementaciji projekta za izgradnju infrastrukture, nabavku sredstava, opreme i postrojenja za upravljanje komunalnim otpadom

Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo sa  federalnom ministricom  okoliša i turizma Editom Đapo  potpisao  je ugovor o implementaciji odobrenih sredstava za    „ Sufinanciranje projekta za izgradnju infrastrukture,nabavku sredstava, opreme i postrojenja za upravljanje komunalnim otpadom na području Federacije Bosne i Hercegovine“.

Ugovor je potpisan na  temelju Odluke Vlade Federacije BiH a nakon provedenog Javnog poziva.

Potpisivanjem ovog ugovora Federalno ministarstvo se obavezalo da će Općini Novi Travnik  doznačiti  40.000 KM, što će omogućiti implementaciju  Projekta“ Nabavka opreme za selektivno prikupljanje otpada u Novom Travniku“.

U narednom periodu Općina Novi Travnik  pristupit će nabavci   kanti i kontejnera, koji će  biti stavljeni građanima na raspolaganje a sve u skladu sa odlukom Općinskog vijeća da se svi  građani uključe u organizirani odvoz otpada.

Realizacija ovog projekta doprinijet će daljnjem poboljšanju ekoloških standarda na području cijele općine kao i životnih uvjeta građana.