IMG 4762

Općinsko vijeće Novi Travnik na 16. redovitoj sjednici usvojilo je Zaključak  kojim se na javnu raspravu upućuje  Nacrta proračuna Riznice Općine Novi Travnik za 2023. godinu.

Riječ je  proračunu koji će iznositi 17.514.296,00 KM.  Osim što se radi o iznosu koji je rekordan u odnosu na sve prethodne godine bitno je naglasiti da načinom koji je planiran posjeduje i  razvojnu i socijalnu i investicijsku komponentu.

Izdvajanje za porodiljne naknade  znatno je  povećano a plan  je da se  za svako prvorođeno dijete  izdvoji 300 KM, drugorođeno  400 KM, trećerođeno  500 KM a četvrto i svako naredno rođeno dijete  1.000 KM.

Povećavaju se i izdvajanja za stipendiranje novotravničkih studenata te je u planu dodijeliti 180 stipendija što je također znatno povećanje u odnosu na sve prethodne godine.

Nacrtom proračuna nisu zaboravljeni ni poljoprivredni proizvođači te je i proračunska stavka za poljoprivredu povećana.

Povećana su i sredstva za kapitalne investicije čijom realizacijom će se slika grada i općine promijeniti na bolje. Planirana je rekonstrukcija svih gradskih prometnica, nova ulaganja u obje poslovne zone, rekonstrukcija Kino dvorane, obnova  bazena – prva faza i drugo  a ne manje bitno je naglasiti da su sve novotravničke mjesne zajednice obuhvaćene kroz planove kapitalnih ulaganja.     

Javna rasprava o Nacrtu Proračuna Riznice Općine Novi Travnik zakazana je za 13.12.2022. godine i održati će se u velikoj dvorani Općine Novi Travnik sa početkom u 12 sati.

Krajnji rok za dostavljanje amandmana na Nacrt proračuna za 2023. godinu je 20.12.2022. godine.

Nacrt Proračuna Općine Novi Travnik za 2023.godinu

Nacrt Budžeta Trezora Općine Novi Travnik za 2023. godinu

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17