Notice

Vijesti

Održana prezentacija programa Američke ambasade u Novom Travniku

U prostorijama Centra za socijalni rad Novi Travnik  u četvrtak,15.12.2016. godine održana je  prezentacija Programa i projekata koje provodi Američka ambasada u BiH.

Prezentaciju su izvršile izvršna direktorica ureda za odnose sa javnošću Leah Pease i gospođa Rahaela Džidić, savjetnica za obrazovanje i programska voditeljica za “Građansko obrazovanje” kao i grantove za Interetničku saradnju.

U prisustvu predstavnika NVO sektora, javnih ustanova i poduzeća, škola, učenika i studenata  razgovaralo se o svim ključnim faktorima za uspješno apliciranje projektima i načinima na koji se vrši ocjenjivanje pristigli aplikacija.

Novi Travnik do sad nije imao priliku da se neki od programa implementira na području općine ali sa prezentacije je  upućena jasna poruka da su aplikacije iz našeg grada dobrodošle i poželjne. 

Američka ambasada i dalje važi za jednog od najveći donatora u našoj zemlji i programi koje nude su raznoliki te je velika  mogućnost da kreirate projekte koji su interesantni osoblju ambasade“ rečeno je na prezentaciji koja je  sudionicima pružila  priliku da se upoznaju sa nekim vještinama koje su bitne za uspješnu aplikaciju.

Nositelj  organizacije prezentacije bila je NVO „Nova vizija“.