Notice

Vijesti

VIDEO NADZOR ZA VEĆU SIGURNOST GRAĐANA

Načelnik  Općine Novi Travnik Refik Lendo i predsjedatelj Općinskog  vijeća Novi Travnik Fabo Stanić, u utorak, 27.12.2016. godine ugostili su   Policijskog Komesara KSB/SBK g.  Faika Adilovića i njegove suradnike.

Na radnom sastanku  razgovarano je o brojnim aktualnim  problemima kao što je sigurnost u prometu, sprječavanje nelegalne trgovine drvetom,  prosjačenje, ugroza građana od  velikog broja pasa lutalica na ulicama, problemu rada ugostiteljskih objekata mimo  dozvoljenog radnog vremena kao i drugim temama vezanim za rad policije na terenu.

Policijski komesar Faik Adilović posebno je istakao  aktivnosti koje je policija poduzela u posljednja  četiri vikenda na  kontroli prometa u KSB kojom prilikom je uručeno  1654 prekršajna naloga a  376 vozača isključeno je iz prometa zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Kao mjera za pojačavanje sigurnosti građana i njihove imovine , komesar Adilović  istaknuo je potrebu  instaliranja video nadzora na važnim gradskim prometnicama kao i mjestima u gradu.  Sa ovim se složio i načelnik Općine Novi Travnik koji je kazao da će se  u Proračunu za 2017. godinu  planirati sredstva za nabavku potrebne opreme za video nadzor s tim da će dio sredstava osigurati Vlada Kantona.

Načelnik Općine Novi Travnik g Refik Lendo naglasio je potrebu  suradnje Općine i  MUP-a , u okviru  zakonskih nadležnosti. Posebno je istakao problem nelegalne sječe šume kao i pojave sve većeg broja pasa lutalica te je u tom smislu  predložio  održavanje sastanka načelnika svih općina KSB/SBK i  načelnika Policijskih stanica, uz posredstvo MUP-a KSB/SBK gdje bi se dogovorili zajednički pravca rješavanja problema.

Fabo Stanić, predsjedatelj Općinskog vijeća  Novi Travnik i  donedavno prvi čovjek PS Novi Travnik, govorio je o aktualnom stanju na terenu te dao podršku  djelatnicima MUP-a u rješavanju nagomilanih problema  s nadom da će nastojanja policije uroditi plodom.