Notice

Vijesti

Novogodišnja čestitka

Poštovani sugrađani,

Na kraju 2016. godine u kojoj smo se nosili sa brojnim posljedicama dugotrajne ekonomske krize koja je pogodila globalnu ekonomiju  osjećam potrebu  obratiti vam se sa prije svega riječima zahvale za sve napore koje ste uložili kako bi vaše porodice ostale i opstale unatoč svim teškoćama  te na strpljenju pri rješavanju  socijalnih,egzistencijalnih  i drugih pitanja.

Svim građanima Novog Travnika odajem priznanje za djelovanje na principima izgradnje dobrosusjedskih odnosa, toleranciji i razumijevanju različitosti. Također, pozdravljam građanski aktivizam osobito u oblasti  humanitarnog rada  koji je pokazao da  Novi Travnik ima veliko srce i razumijevanje  za bolesne, slabe i nemoćne.

U Novoj 2017. godini  uvjeren sam da ćemo se kao  zajednica znati nositi sa poteškoćama koje nam stanu na put i da ćemo, uz međusobno uvažavanje i razumijevanje, pronalaziti načine kako društvo učiniti boljim a život svakog pojedinca ugodnijim. To naravno neće biti lako,  ali ja se uzdam u ljubav koju osjećamo za rodni kraj, znanje kojim raspolažemo i volju za izgradnju  boljih uvjeta življenja.

U tom uvjerenju, poštovani sugrađani, ja vam želim sretnu i uspješnu Novu 2017. godinu  i neka vas prati  zdravlje, sklad u vašim porodicama, životna radost i sveopći mir.   

NAČELNIK

Refik Lendo