Notice

Vijesti

Svečana sjednica u povodu Dana neovisnosti

Polaganjem vijenaca  na spomen obilježju ispred zgrade Općine  i na Trgu zlatnih ljiljana u općini Novi Travnik počelo je obilježavanje Dana neovisnosti. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Novi Travnik koja je potom uslijedila predsjedateljica  Općinskog vijeća Novi Travnik gđa Sonja Nikolć – Jurišić i načelnik Općine g. Refik Lendo   svim građanima  Novog Travnika  i BIH čestitali su  praznik uz želje za općim napretkom države kao i unapređenje međusobnih odnosa svih njenih stanovnika.

Dan neovisnosti , dan je  podsjećanja na vrijeme kada je 29. veljače/februara i 01. ožujka/marta 1992. godine proveden referendum građana Republike Bosne i Hercegovine za suverenost i neovisnost naše države. 

Tada su se na 4.500 glasačkih mjesta u 109 općina građani izjasnili za nezavisnu Republiku BiH. 

Na referendumu, na koji se odazvalo nešto više od 2 milijuna  građana , 99,44 posto opredijelilo se ZA  suverenu i nezavisnu BiH, državu ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive. 

Bila je to teška i rizična odluka.

Ratna dešavanja nakon tog događaja donijela su  patnju i stradanja, a nikada ne smijemo zaboraviti da se radilo o izboru između slobode i podčinjavanja, između podjele zemlje i njenog opstanka.

Svim građanima Novog Travnika  čestitke su s govornice uputili Fikret Skopljak , ispred kluba vijećnika stranke BPS  i Božo Zekić, u ime kluba vijećnika HDZ-a.

Slike možete pogledati ovdje:

polaganje vijenaca i svečana sjednica Općinskog vijeća: