Notice

Vijesti

Informacija za javnost 04.01.2018.

Dana 04.01.2018.godine Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo, održao je sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Policijske stanice Novi Travnik, Predstavnik Općinskog odbora SDA Novi Travnik, predstavnici udruženja proisteklih iz Armije RBiH i HVO i članovi Odbora za međureligijsku saradnju.

Na sastanku se raspravljalo o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području Općine Novi Travnik sa posebnim osvrtom na najnovije postavljanje zastava HZ HB i skrnavljenje spomen obilježja na trgu ispred zgrade Općine Novi Travnik.

Učesnici sastanka jednoglasno su osudili vandalski čin nesavjesnih pojedinaca koji su oskrnavili spomen obilježje na trgu ispred zgrade Općine kao i postavljanje zastava HZ HB bez prethodno pribavljene urbanističke saglasnosti.

Učesnici sastanka  pozvali su sve građane i udruženja koja djeluju na području općine  Novi Travnik da se suzdrže od svih radnji i postupaka koji mogu dovesti do pogoršanja međunacionalnih odnosa, te da ne nasjedaju na provokacije neodgovornih pojedinaca koje imaju za cilj destabilizaciju odnosa među građanima.

Dogovoreno je da se i u narednom periodu, otvorenim dijalogom rješavaju sva sporna pitanja i trajno radi na uspostavi što kvalitetnijih odnosa među građanima Novog Travnika.

N A Č E L N I K

Refik Lendo