fondont

Završnim monitoringom okončane su sve planirane aktivnosti projekta “Komunalna infrastruktura za naselje Rastovci - završetak prve faze”. Izgrađeno je 410,65m oborinske kanalizacije, 272,75m fekalne kanalizacije i 65m vodovoda, čime je kompletirana I faza projekta - od tržnice do škole čija izgradnja je u tijeku.

Ukupni realizirani proračun projekta je 129.972,43 KM.Nositelj projekta je Općina Novi Travnik, a financijsku podršku projektu pružio je Fond za zaštitu okoliša Fedearcije Bosne i Hercegovine u iznosu od 56.000,00 KM.

Rezultat projekta je povećan stupanj izgrađenosti komunalne infrastrukture u općini Novi Travnik i doprinosit će smanjenju rizika po javno zdravlje i okoliš, kao i poboljšanju kvalitete života.

Očekuju se unaprjeđeni infrastrukturni preduvjeti za život i rad, kako u projektnom području, tako i u cijeloj lokalnoj zajednici, u kojoj se intenzivno poduzimaju mjere u cilju održivog upravljanja okolišem i infrastrukturnim resursima sukladno Strategiji razvoja općine Novi Travnik za razdoblje 2021-2027. god. Projekt je također usklađen i s Kantonalnim planom zaštite okoliša KEAP 2015-2025, te Strategijom zaštite okoliša Federacije Bosne I Hercegovine.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17