Novi Travnik je potvrdio svoju reputaciju kao glavno gradilište u Kantonu Središnja Bosna (KSB) tijekom posjeta predsjednice FBiH Lidije Bradare i ministra prostornog uređenja FBiH Željka Nedića. Nakon konstruktivnog sastanka posvećenog razvoju općine, uvidjeli su ne samo obim nego i raznolikost projekata, koji su u tijeku ili su planirani.

BRADARA NEDIC DUJO

"Kad imam prigodu razgovarati s veleposlanicima i drugim dužnosnicima, uvijek navodim primjer Novog Travnika. To je grad budućnosti, grad novih standardna, gdje se trude osigurati svim stanovnicima bolje uvjete života. Danas smo se uvjerili kako se vide rezultati uloženih sredstava, drago nam je čuti i kako su novi projekti spremni. Na nama, s viših razina vlasti, je da ih podržimo.“ - kazala je to predsjednica FBiH Lidija Bradara

Razmatrane su različite inicijative usmjerene prema unapređenju infrastrukture, gospodarskog rasta te poboljšanja kvalitete života građana. Predsjednica Bradara i ministar Nedić izrazili su podršku tim naporima i istaknuli važnost koordiniranog djelovanja svih relevantnih aktera, kako bi se osiguralo uspješno izvršenje projekata i ostvarenje željenih rezultata.

"U dosadašnjim projektima Ministarstvo je dalo svoj doprinos, kroz transfere drugim razinama vlasti i novcima iz proračuna FBiH dio je projekata financiran. Nema razloga da se stane s potporom.“ kazao je ministar prostornog uređenja FBiH Željko Nedić.

Načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo zahvalio se na potpori  i najavio kako bi građevinski radovi na SŠ Novi Travnik mogli biti gotovi u naredna dva mjeseca.

“Dužan sam naglasiti kako smo potpisali ugovor s izvođačem radova za pristupnu cestu prema ovoj školi i vjerujem kako će u 9. mjesecu djeca ispuniti ove prostorije.“ – dodao je Dujo.

Ovaj susret je još jednom potvrdio predanost lokalne i federalne razine vlasti u ostvarivanju zajedničkih ciljeva,  te je naglašena važnost suradnje u ostvarenju prosperiteta za zajednicu.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17