IMG 0420

Načelnik Stjepan Dujo, ujedno i  zapovjednik  Stožera Civilne zaštite, danas je u  zgradi Općine Novi Travnik održao radni sastanak sa predstavnicima Kantonalne uprave za civilnu zaštitu, Ivanom Ljubasom, vršiteljem dužnosti direktora i  Edimom Nesimijem, pomoćnikom direktora.

Tema sastanka bio je nastavak i unapređenje suradnje između Kantonalne uprave CZ i Općine Novi Travnik u rješavanju pitanja iz zajedničke nadležnosti .

Po završetku  sastanka  održana je i  redovita  sjednica Stožer Civilne zaštite općine Novi Travnik, kako bi se  razmotrio problem  klizišta i odron  nastao  u naselju  Gornje Pećine.

Odlukom Stožera izdvojeno  je 15.000 KM za provođenje mjera zaštite i spašavanja na području općine Novi Travnik – sanacija klizišta i odrona  u naselju  Gornje Pećine.

Sa sjednice Stožera upućen je zaključak sa zahtjevom Kantonalnom  stožeru civilne zaštite SBK/KSB za financiranje sanacije  klizišta  u naselju Gornje Pećine, u iznosu od 15.000 KM.

 Na sjednici je usvojen Plan rada općinskog stožera za 2021. i Izvješće o radu za 2020. godinu.

Sa sjednice je upućen apel građanima Novog Travnika na poštivanje svih  preporučenih higijensko epidemioloških mjera, u cilju suzbijanje  širenja epidemije koja je evidentno prisutna i u našoj lokalnoj zajednici.

 Članica Stožera, dr. Anđelka Ljubas Stupar, epidemiolog iznijela je podatke o broju oboljelih od pojave  epidemije do danas kao i o broju cijepljenih novotravničana. Prema podacima Doma zdravlja  do danas je cijepljeno  nešto više od 20% građana a cilj nam je postići kolektivni imunitet sa 95% cijepljenih, s ciljem zaštite svih onih koji zbog urođenih i stečenih bolesti nisu u mogućnosti cijepiti se.

Prema zvaničnim podacima do sada aplicirano  je 7 793 doze vakcina. Od toga , jednom dozom cijepljeno je  4.230 osoba, sa dvije doze 3 518 osoba a sa tri doze  39 osoba.

Trenutno, pozitivno je 58 osoba od kojih je 8 na bolničkom liječenju. U izolaciji je 98 osoba.

Stožer civilne zaštite poziva građanstvo na cijepljenje koje se svako dana obavlja u prostorima Doma kulture u vremenu od 08,00 do 12,000 sati.

Trenutno, na raspolaganju su cjepiva Comirnaty, Moderna i Sinofarm.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17