budzet2022

Proračuna Općine Novi Travnik za 2022. godinu donesen je u iznosu od  10.636.145 KM. Osim  što je  rekordan,  ima razvojnu i socijalnu komponentu , što je vidljivo iz brojnih proračunskih stavki.  

Općinsko vijeće Novi Travnik danas je na 11. redovitoj sjednici raspravljalo o prijedlogu  Proračuna Općine Novi Travnik, koji je prethodno bio  upućen u  Javnu raspravu. 

Svi zainteresirani imali su mogućnost nakon provedene javne rasprave u pisanoj formi uložiti amandmane na Nacrt Proračuna.

Na 11. sjednici, nakon  istupa predstavnika političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću, donesena je   Odluka o  usvajanju Proračuna Općine Novi Travnik za 2022. godinu, u  nikad većem iznosu od završetka rata do danas.

Naime , Proračun Općine Novi Travnik iznosi 10.636.145 KM,  sadrži razvojnu komponentu a u isto vrijeme  prepoznaje potrebu izdvajanja za različite socijalne grupacije

U Proračunu za 2022. godinu prepoznata je potreba gospodarskog razvitka  pa su vidljiva ulaganja u gospodarske zone, konačno rješavanje pitanja potpune rekonstrukcije  krova Sportske dvorane i dr.

Proračunom je predviđena rekonstrukciju dotrajalih gradskih ulica, rekonstrukcija puta  Novi Travnik –Travnik kao i  izgradnja  nove lamele Doma zdravlja.

U Proračunu za 2022. godinu prepoznate su potrebe studentske populacije te je Općina Novi Travnik u KSB postala rekorder po broju dodijeljenih stipendija (171). Također,  nastavljen je trend povećanje sredstava za porodiljne naknade. Prošle godine porodiljna naknada sa 100 KM povećana je na 200KM  a Proračunom za 2022. godinu  bit će povećana na 300 KM.

Kompletan dokument Proračun Općine Novi Travnik za 2022. godinu bit će uskoro javnosti dostupan i na web stranici Općine kao i na oglasnim pločama.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17