STRATEGIJA copy

Zaključkom o utvrđivanju Nacrta Strategije razvoja općine Novi Travnik za period 2021-2027. godinu Općinsko vijeće sa 11. redovite sjednice u javnu raspravu uputilo je ovaj  dokument od izuzetnog značaja za budući razvoj općine Novi Travnik.

Naime,  budući je prethodna Strategija istekla, Općina Novi Travnik se  uvažavajući odredbe Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH („Službene novine F BiH“, broj:32/17) opredijelila za izradu Strategije razvoja općine Novi Travnik za razdoblje   2021- 2027.

U izradu dokumenta su uključeni  načelnik, Radna skupine za izradu Strategije , sve općinske službe, Općinsko vijeće Novi Travnik, gospodarski subjekti, nevladine organizacije i svi drugi subjekti koji su iskazali interes sudjelovati u procesu izrade Strategije.

Strategija je usmjerena na društveni razvoj, aktiviranje i zadržavanje mladih, sukladno EU standardima kao i na podizanje konkurentske pozicije općine Novi Travnik  u regionalnim i globalnim lancima vrijednosti što bi trebalo dovesti integrativnom i dinamičnom gospodarskom razvoju. Jedan od prioritetni  cilj je i kreirati povoljan poslovni ambijent i pojednostaviti i ubrzati sve procedure za registriranje poslovnih subjekata.

Strategijom su obuhvaćena pitanja zaštite okoliša, unapređenje poljoprivredne proizvodnje, zaštite kulturno povijesnog naslijeđa i dr.

Strateški  ciljevi općine Novi Travnik za razdoblje 2021- 2027 su:

  • Jačanje konkurentnosti općine Novi Travnik u regionalnim i globalnim lancima vrijednosti, slijedeći zahtjeve digitalizacije i dekarbonizacije
  • Unapređenje kvalitete života lokalnim žiteljima i mladima (prilagođena kvaliteta i dostupnost javnih i socijalnih servisa)
  • Održivo upravljanje okolišem i infrastrukturnim resursima
  • Učinkovit, transparentan i odgovoran javni sektor

Nacrt Strategije razvoja općine Novi Travnik za period 2021-2027.godinu na javnu raspravu se upućuje u  trajanju od  30 dana od postavljanja  na službenu stranicu općine Novi Travnik.

Nositelji aktivnosti na organiziranju i vođenju javne rasprave su Tim za izradu Strategije općine Novi Travnik 2021-2027. i Služba za gospodarstvo, poduzetništvo i lokalni ekonomski razvitak Općine Novi Travnik .

Pisane primjedbe, mišljenja i prijedloge na Nacrt Strategije, na propisanom obrascu, svi zainteresirani subjekti, mogu dostaviti Službi za gospodarstvo, poduzetništvo i lokalni ekonomski razvitak Općine Novi Travnik, (e-mail službe: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), u roku 30 dana od dana objave na web stranici općine Novi Travnik.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17