20220302 102521

U Općini Novi Travnik 02.03.2022.godine održan je sastanak predstavnika Općine Novi Travnik, Vijeća mladih Federacije BiH i Udruženja mladih „Nova Vizija“. Sastanku su prisustvovali Mirjana Blažević pomoćnica načelnika pri Službi za opću upravu i društvene djelatnosti, Alem Čorbić, stručni savjetnik za informacione sisteme i pitanja mladih, Meris Bećović projekt koordinator Vijeća mladih Federacije BiH, Irma Rešidović projekt asistentica Vijeća mladih Federacije BiH i Džemila Skopljak predstavnica Udruženja mladih „Nova vizija“ iz Novog Travnika.

Predstavnici Vijeća mladih Federacije BiH, kao krovnog udruženje mladih na području Federacije BiH koje se zalaže za kreiranje društva po mjeri mladih, naglasili su da u općini Novi Travnik vide partnera i lokalnu zajednicu koja je uvijek otvorena za razgovore sa mladima i koja želi da se glas mladih čuje.

Predstavnici Općine Novi Travnik pozvali su mlade da se aktivnije uključe u sve procese koji se dešavaju u Općini Novi Travnik.   

Razgovaralo se o projektu pod nazivom „Fakat je vakat za mlade na lokalu“ koji će se realitovati u Novom Travniku. Cilj projekta je  da mladi ovladaju vještinama i alatima koji će im pomoći da se aktivnije uključe u zagovaračke procese. Važan segment  projekta je Akademija omladinske politike u okviru kojeg će se realizovati lokalni susreti mladih i predstavnika vlasti.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17