image 48

PROJEKAT SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ ĆE PODRŽATI 100 NEZAPOSLENIH OSOBA KROZ OBUKE, PREKVALIFIKACIJU I ZAPOŠLJAVANJE

U Travniku je održana početna konferencija projekta SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“. Sredstva za realizaciju projekta su obezbjeđena u okviru poziva „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini (ILO).

Opći cilj projekta „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ je integrisati politike cijeloživotnog učenja i poduzetničkog obrazovanja s ciljevima društvenog, privrednog i regionalnog razvoja te s politikama zapošljavanja i potrebama poslodavaca na području SBK/KSB.

Krajnji korisnici projekta „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ su nezaposlene osobe registrirane u evidencijama Službi za zapošljavanje uz ravnomjernu zastupljenost oba spola, nezaposleni i neaktivni mladi, dugotrajno nezaposlene žene. Krajnji korisnici će se motivirati na aktivno učešće kroz motivacione i poduzetničke edukacije, tehničku asistenciju, obuke i prekvalifikacije, te finansijskom podrškom pri osnivanju preduzeća kroz start-up fond kao i zapošljavanjem kod poznatih poslodavaca.

Projekat će trajati 21 mjesec a implementirati će ga Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB,  Univerzitet/Sveučilište „Vitez“ u Travniku, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru LEP II projekta, koji ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17