WhatsApp Image 2022 07 06 at 1.05.39 PM

 U  srijedu, 06.07.2022. godine održana je 14. redovita sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik na kojoj je donijeta Odluka o odobravanju kreditnog zaduženja Općine Novi Travnik.

Općinsko vijeće donijelo je i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Proračuna Općine Novi Travnik za 2022.godinu.

Na 14. redovitoj sjednici donijeto je  Rješenja o imenovanju Povjerenstva za davanje stručne ocjene,  Odluka o prodaji zemljišta u državnom vlasništvu Mirsadu Đugumović iz Novog Travnika, Rješenje o preuzimanju građevinskog zemljišta od ranijeg vlasnika i posjednika Ministarstvo šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede SBK/KSB na Općinu Novi Travnik (groblje Pribilovići), Rješenje o preuzimanju građevinskog zemljišta od ranijeg vlasnika i posjednika Ministarstvo šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede SBK/KSB na Općinu Novi Travnik (Šaša Baškarad), Rješenje o preuzimanju građevinskog zemljišta od ranijeg vlasnika i posjednika Ministarstvo šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede SBK/KSB na Općinu Novi Travnik (Skopljak Nesib), Odluka o prodaji zemljišta u državnom vlasništvu Zeljku Lozančiću iz Novog Travnika kao i  Rješenje o utvrđivanju trajnog prava korištenja na građevinskom zemljištu za Sekinu Merdžić iz Novog Travnika.

Donijeta je Odluka o davanju na korištenje malih sportskih terena poduzeću „ORŠK d.o.o Novi Travnik te Odluka o davanju na korištenje komunalne infrastrukture u Industrijsko-uslužnoj zoni ,,Neobarje“ poduzeću „Vilenica Vodovod" d.o.o Novi Travnik.

Općinsko vijeće donijelo je i Odluku o davanju poslovnog prostora u zakup:

  1. Udruženju dobitnika najvećih ratnih priznanja i Udruzi demobilisanih boraca Općine Novi Travnik;
  2. Karate klubu „Orhideja“ Novi Travnik
  3. Udruzi „Osmijeh“ Novi Travnik
  4. HKD „Napredak“ Novi Travnik
  5. Sportskom streljačkom klubu „Meta“ i „Bratstvo“ Novi Travnik;
  6. Udruženju građana „Snaga“ Novi Travnik;
  7. Vlatku Blažević iz Novog Travnika;
  8. Šahovskom klubu „Novi Travnik“

Na 14. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Novi Travnik razmotrena je informacija o realiziranim projektima kapitalnih ulaganja. 

WhatsApp Image 2022 07 06 at 1.05.38 PM 1

WhatsApp Image 2022 07 06 at 1.05.38 PM

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17