01

 

U povodu obilježavanja Dana općine Vrnjačka Banja u Republici Srbiji delegacija Općine Novi Travnik koju je predvodio načelnik Stjepan Dujo boravila je proteklog vikenda u ovoj prijateljskoj općini gdje je prisustvovala Svečanoj sjednici Skupštine općine.

Svečanoj sjednici prethodio je prijem kod predsjednika općine gospodina Bobana Đurovića kojoj su uz delegaciju Novog Travnika prisustvovali predstavnici prijateljskih/bratimljenih općina Vrnjačke Banje a to su Velenje i Ormož iz Slovenije, Ben iz Francuske, Hatfjeldal iz Norveške, Nezdra iz Bugarske, Kališ Pomorski iz Poljske, Karpoš iz Sjeverne Makedonije, Berani iz Crne Gore i Živinica iz Bosne i Hercegovine.

Uz Bobana Đurovića goste je pozdravio i poželio dobrodošlicu Predsjednik Skupštine Općine Ivan Radović i zamjenik predsjednika općine Ivan Đatić.
Predsjednik Đurović goste je upoznao sa realiziranim investicijama u Vrnjačkoj Banji a izražena je spremnost prisutnih predstavnika prijateljskih općina da se nastavi sa aktivnostima koje će ubuduće doprinijeti produbljenju i jačanju suradnje.

02

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17