20210811_102233.jpg

Načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo u povodu obilježavanja Dana mladih primio je predstavnike neformalne grupe mladih Novi Travnik, Ajlu Kahrić i Arnesa Mehanovića.

Dan mladih, koji se obilježava 12.08. prigoda je da se promovira omladinski aktivizam, podrže ideje mladih te održe edukativne radionice. O svemu tome, predstavnici mladih razgovarali su sa načelnikom Dujom koji im je dao punu potporu na realizaciji predočenih ideja budući je i sam nekada bio inicijator osnivanja udruga mladih kao i organizator brojnih kulturno – sportskih manifestacija od interesa mladih.

Načelnik Dujo posebno je podržao aktivnost rušenja zida sazdanog od mržnje, predrasuda, nasilja, diskriminacije, manipulacije i drugih negativnosti koje su prisutne u našem društvu.

Zid koji će biti pripravljen od kartonskih kutija bit će postavljena na Trgu ispred zgrade Općine a rušenje je zakazano za 12.08. 2021. godine, točno u 12,08 sati. 

Rušenju zida pridružit će se načelnik i zaposlenici Općine a pozvani su i svi zainteresirani građani Novog Travnika. 

Nakon rušenja zida u prostorijama Omladinskog centra Novi Travnik održat će se predavanja i radionice gdje će mladi uz potporu predavača i moderatora imati mogućnost putem različitih oblika učenja promovirati izgradnju povjerenja među različitim skupinama mladih, razvijati empatiju, takmičarski duh ali i fair-play kao način odnosa s drugima.

Narednih dana na lokalitetu Rostova, uz financijsku potporu Općine Novi Travnik i brojnih gospodarstvenika, bit će održan „Kamp mladih Novi Travnik 2021“, koji za cilj ima povezivanje i izgradnju povjerenja među mladima.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17