opcina.novi.travnik@tel.net.ba +387 (0)30 795 600

Regionalna razvojna agencija REZ u okviru projekta "SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI - SBK“ koji realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK), uz podršku Evropske unije i Međunarodne organizacije rada u BiH, poziva sve nezaposlene osobe (prednost imaju mladi od 18 do 35 godina) koji žele pokrenuti inovativan i na znanju baziran biznis u Srednjobosanskom kantonu (samo općine Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce) da prijave svoje poslovne ideje za start up podršku.

POKRENI BIZNIS U SBK/KSB!

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB doprinosi unapređenju kapaciteta u oblasti zapošljavanja na području Srednjobosanskog kantona (SBK) kroz kreiranje i razvoj mehanizama podrške mladima u pokretanju i vođenju vlastitog biznisa.

Program start-up podrške obuhvata:

  • Obuku u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji (Pokreni i unaprijedi svoj biznis)
  • Savjetovanje u oblasti poslovnog planiranja i prezentacije biznis plana,
  • Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 6.000 KM (za 12 najboljih biznis planova),
  • Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja u skladu sa potrebama biznisa.
  • Ostalu poslovnu podršku prije i nakon pokretanja biznisa.

U program će biti uključeno najmanje 40 učesnika, dok će 12 najbolje ocijenjenih prezentacija poslovnih ideja dobiti finansijsku podršku za pokretanje biznisa. Ocjenjivanje će se vršiti na osnovu transparentnih kriterija, a koji će biti dostupni svim polaznicima.

Osobe zainteresirane za razvoj poslovne ideje i pokretanje vlastitog biznisa na području općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce mogu se prijaviti putem namjenski dizajniranog Prijavnog obrasca. Obrazac možete preuzeti na ovom linku. Uz prijavni obrazac obavezno je priložiti CIPS obrazac i dokaz - potvrdu o statusu nezaposlenosti na evidenciji službe za zapošljavanje.

Kompletan dokument možete pogledati OVDJE, a više informacija možete dobiti na linku https://www.rez.ba/projekti/saradnjom-do-bolje-konkurentnosti-sbk/eu-start-up-podrska-za-mlade-u-sbk-ksb/

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17