50_savjeta_latinica_A5.jpg

Na području općine Novi Travnik u tijeku je realizacija aktivnosti u okviru projekta „Dekarbonizacija stambenog sektora u Bosni i Hercegovini“ kojeg financira Švedska, a realizira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). projekt se provodi u partnerstvu sa općinom Novi Travnik.

Letak_-_Investicije_lat_-_0001.jpgLetak_-_Investicije_lat_-_0002.jpg

Pored izrade studija energetske efikasnosti stambenog fonda i financijskih mehanizama za upravljanje energetskom efikasnošću, projekt podrazumijeva i  podizanje svijesti stanovnika i gospodarskih subjekata o potencijalu, prednostima i mogućnostima koje mjere energetske efikasnosti donose.

Letak_-_Kuca_Savjeti_-_0001.jpg

Letak_-_Kuca_Savjeti_-_0002.jpg

Provedbom ovog projekta se postavljaju temelji zatranziciju postojećeg stambenog sektora ka stambenom sektoru sniskim udjelom ugljika što bi istovremeno doprinijelo značajnom smanjenju emisija stakleničkih plinova, očuvanjuokoliša i održivom razvoju.Osim navedenog, provedbom mjera energetske efikasnosti u stambenom sektoru očekuje se minimiziranje zagađenjana lokalnoj razini i očuvanje zdravlja lokalne zajednice poboljšavanjem klimatskih uvjeta, naročito najranjivijih skupinažena i djece.Dugoročno, implementacija mjera energetske efikasnosti stambenog sektora ima značajne financijske uštede  čime se otvara prostor za  prevladavanje energetskogsiromaštva. Postojei značajne mogućnosti zapošljavanja i gospodarskog rasta kao i otvaranja novih, tzv.„zelenih radnih mjesta“.Letak_-_Stan_Savjeti_-_0001.jpgLetak_-_Stan_Savjeti_-_0002.jpg

Letak_-_Ured_Savjeti_-_0001.jpgLetak_-_Ured_Savjeti_-_0002.jpg

U nastavku možete preuzeti više korisnih dokumenata koji savjetuju kako uštediti energiju u kući, stanu, uredu...

50 savjeta kako uštediti novac i energiju 

Izvori energije

Pametno i lako uštediti može svatko

Savjeti za uštedu energije i zaštitu okoliša

Top 10 savjeta za uštedu energije u Vašoj kući

Top 10 savjeta za uštedu energije u Vašem stanu

Top 10 savjeta za uštedu energije na radnom mjestu

 

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17