Notice

Vijesti

Dječija nedjelja

Prva sedmica u oktobru se tradicionalno obilježava u cijelom svijetu kao „Dječja nedjelja“ s ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite koji brinu o djeci. Dječija nedjelja je prilika da kroz dodatne aktivnosti ukažemo na važnost prepoznavanja najboljeg interesa svakog djeteta u cilju  adekvatnog reagovanja. Dobrobit djece nije samo obaveza već i odgovornost odraslih koju imamo svi, kako u kući tako i na ulici, u školi, lokalnoj zajednici...

U periodu od 3.10.-9.10.2016.g. Centar za socijalni rad Novi Travnik će nizom aktivnosti obilježiti „Dječju nedjelju“, a jedna od aktivnosti je održavanje kulturnih manifestacija.

Za ovu godinu bit će upriličena  lutkarska predstava „Pinokio“ u izvođenju amaterskog pozorišta ART iz Bugojna koja je namjenjena uzrastu djece od 5-8 godina. Predstava će biti održana  u Domu kulture Novi Travnik  u srijedu 5.10.2016.g. u 14,30 h.

Također Centar će u ovom periodu organizirati posjete djeci bez roditeljskog staranja, djeci sa posebnim potrebama, kao i djeci koja su oboljela od teških i neizlječivih bolesti, s cljem ukazivanja na potrebu poboljšanja položaja djece iz ranjivih kategorija.